Acties bij de VO-raad

2018-06-04
De prikacties voor een nieuwe cao komen op stoom.

Op 30 en 31 mei vonden prikacties plaats tegen de VO-Raad. 

Op woensdag 30 mei was de eerste 'Werkdruk woensdag'. Docenten van het Dendron College uit Horst kwamen per actie-bus vanuit Limburg naar Utrecht om hun stem te laten horen bij de VO-raad. De docenten maakten duidelijk met welke problemen zij dagelijks in hun klas en in hun school worden geconfronteerd. Het werd hoog tijd dat de werkgevers achter hun bureau eens hoorden hoe hoog de werkdruk in de klas is opgelopen. 7 juni komt er een schoolteam uit het Noorden van het land naar Utrecht om wederom met de VO-raad te praten over de problemen in de klas en hun school. 

Donderdag 31 mei protesteerden jonglerende docenten gymnastiek bij de jaarlijkse vergadering van de werkgeversorganisatie VO-raad. Ze lieten de werkgevers zien hoe moeilijk het is om, soms letterlijk, alle ballen in de lucht te houden.

Landelijke acties
Tot nu toe zijn er vooral prikacties gevoerd in het voortgezet onderwijs. Als de werkgevers niet overstag gaan, volgen na de zomervakantie grotere landelijke acties. Wie niet horen wil, moet maar voelen.